Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

 

Wij zijn een Zoöp, een organisatie waarin mensen samenwerken met anders-dan-menselijk leven. 

Als een Zoöp dragen we bij aan ecologische regeneratie. In al ons handelen proberen we de gezondheid te bevorderen van gemeenschappen van leven in de grond, in het water, op het land en in de lucht. 

Als een Zoöp verankeren we dit principe in onze praktijk door een Spreker voor de Levenden als leraar, adviseur en bestuurswaarnemer toe te voegen aan onze organisatie. 

De Spreker voor de Levenden treedt op als vertegenwoordiger voor het anders-dan-menselijk leven in de ruimtelijke en operationele sfeer van onze organisatie. Naar beste vermogen zal de Spreker helpen om de belangen van het anders-dan-menselijke leven te vertalen naar ons doen en ons laten. 

Als een Zoöp volgen we de Zoönomische Jaarcyclus en plegen we interventies om de ecologische integriteit te bevorderen van de Zoöp en haar omgeving. 

Zoöp is kort voor Zoöperatie: coöperatie met zoë (Grieks voor ‘leven’). Samen met andere Zoöps werken we aan de transformatie van onze economie naar een regeneratief, mens-inclusief ecosysteem, een netwerk van uitwisseling van materie, energie en betekenis dat alle lichamen in hun bestaan voorziet. 

22 april 2022