Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Met de Zoönomic Assembly wil de organisatie uitwisseling en interactie stimuleren tussen de uiteenlopende groepen die het model van een zoöperatie in de praktijk brengen. De jaarlijkse bijeenkomst is een gelegenheid om elkaar te leren kennen, kennis en ervaringen te delen en anderen te enthousiasmeren voor de beweging.

In kleinschalige workshops en denktanks en een aantal plenaire sessies komen vragen aan bod waarmee elke zoöp-beoefenaar op een gegeven moment te maken krijgt. Waar moet een opleiding voor de Sprekers voor de Levenden bijvoorbeeld aan voldoen? Wat zijn de do's, don’ts, en andere vereisten voor het Zoönomic Knowledge-platform? En wat zijn de verschillende manieren voor organisaties om een Zoöp te starten? Welke ritmes volgen ze en hoe kunnen we inspelen op de behoeften van zeer diverse organisaties?

Zoöp?

Zoöp is een organisatiemodel dat gezamenlijk is ontwikkeld bij Het Nieuwe Instituut, dat dit model zelf sinds 22 april 2022 toepast. Een Zoöp zet zich in om de belangen van niet-menselijk leven onderdeel te maken van haar organisatorische besluitvorming. Een zogenoemde Spreker voor de Levenden vertegenwoordigt de stemmen en belangen van het niet-menselijk leven om een ecologisch regeneratieve organisatie te helpen creëren.

Een volledig programma en informatie over inschrijving voor de dag volgt.

datum
18/11/2022
tijd
13:00 – 17:00
taal
Nederlands / English
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Meer informatie volgt binnenkort